Top five questions about the manufacturer of your windows:

To ask about the manufacturer of your windows:

  1. How long have you been manufacturing these types of windows?

    Answer: Soft-Lite has been manufacturing windows since 1934, and was one of the first window manufacturers in the country to manufacture vinyl windows, beginning in the 1950’s.
     
  2. What does your warranty cover?

    Answer:
    Our warranty covers any confirmed manufacturing defect. A replacement part will be furnished at no cost to you. Our warranty excludes labor and is transferable. See the warranty for more details.
     
  3. Are your products Gold-Label Certified by AAMA?

    Answer: Absolutely. Look to the inside head of every Soft-Lite window for the Gold Label decal. See the link below for information from the source as to what this means.
     
  4. Are your products tested by the NFRC and Energy Star compliant?

    Answer: Yes. Built with low-emissivity glass, all of our products meet or exceed Energy Star requirements in all 50 states.
     
  5. What awards and industry recognition has your company earned?

    Answer: Every year since 1996 Soft-Lite has been placed on Window and Door’s Top 100 Manufacturers annual list, five-time Crystal Achievement Award, the Ohio Partnership for Excellence Award, Top 100 Companies to Watch, and other significant industry awards and recognition.See your Soft-Lite Dealer or contact us directly for more information.

Top five questions about the design features of the windows:

  1. What makes your sill design better than the others?

    Answer: All of our double-hung models, for example, feature an engineered sloped sill that offers more barriers and diversions to air and water infiltration than conventional, lower-performance sills. There is a mechanical structural interlock that supplements the interlock at the meeting rail to hold the lower sash tightly in place, even during high-stress wind loads in excess of 190 miles per hour. A sill rail runs the length of the sill that is straddled by a soft rubber gasket under compression when the window is locked to block air and water from entering. Our sill dam is mortised directly into the jamb to assure no butt-joint leaks common to older sills where sealant is the only barrier. Optional Comfort Foam™ can be used to insulate the inside chambers of the sill for the ultimate in energy efficiency.
     
  2. Tell me about your weatherstripping and compression seals.

    Answer: Our windows feature Triple-Fin weatherstrips that offer two or three times the barriers of single or double-fin designs. Each fin is compounded with Microban®, a popular anti-microbial treatment that fights the growth of mold and bacteria on the weatherstripping. Our closed-cell neoprene compression seals work under the pressure of the locked window much like the gaskets in refrigerators and freezers, to fight the transfer of energy in and out and to add yet more barriers and diversions to the penetration of air and water into your home.
     
  3. Does your window have mechanical interlocks and where are they?

    Answer: All of our windows feature mechanical interlocks at the meeting rail between the lock rail and the keeper rail. There is another mechanical structural interlock built into our sill design on some models.
     
  4. How tight are the manufacturing tolerances on your window?

    Answer: With our new Stürtz automated assembly lines, installed in late 2006, our overall manufacturing tolerances are the best in the business at ± 1/32″.
     
  5. How many options do I have available to me to customize your window?

    Answer: Internal grids, V-groove glass, tempered, laminated, triple pane, different spacer systems, art glass, internal laminates, external colors; consult your Soft-Lite Dealer or contact Soft-Lite directly for more information. Nobody Gives You More™.